jazyk
wine Moravský klenot v centru Prahy foto
Předchozí
Slivovice Žufánek 0,5 l Zobrazit v plné velikosti

Slivovice Žufánek 0,5 l

Harmonie v chuti a vůni, tolik typické pro slivovici Žufánek.

Více informací

Při výrobě Slivovice Žufánek je použito pouze ovoce pocházející z Žufánkovic sadů v CHKO Bílé Karpaty, které spadají do režimu ekologického zemědělství.

Výroba slivovice je složitý a dlouhý proces, který začíná sklizní švestek (trnky) a jejich tříděním. Šanci má pouze zralé a čisté ovoce. Z něj připraví kvas, který dopraví do uzavřených nerezových tanků o objemu 160 hl. Toto stadium výroby se nazývá kvašení a je nejdůležitějším prvkem ve výrobním procesu. Za nepřístupu vzduchu kvas zraje min. 60 dnů, přičemž tuto dobu nebo intenzitu kvašení můžou regulovat pomocí chladícího duplikátoru, kterým jsou vybaveny všechny kvasné tanky.
Doporučovaná teplota podávání a skladování je od 10 - 18 °C.

Proces kvašení neurychlují, neboť přirozeně a pomalu prokvašené ovoce dává vzniknout té nejlepší slivovici.

Samotná výroba slivovice se nazývá destilace. Provádí ji na moderním zařízení kolonovou technologií, kdy se z kvasu jediným procesem získává 3x destilovaná slivovice s typicky švestkovou vůní a jemnou chutí. Čerstvě vypálená slivovice má poměrně vysoký stupeň lihovitosti (kolem 55 %) a proto se musí ředit pramenitou vodou na konečných 50%.

Poté slivovice zraje ve sklepě v nerezových nádržích při teplotě kolem 12 °C. Zde v klidu leží 8 - 12 měsíců, aby bylo dosaženo harmonie v chuti a vůni, tolik typické pro slivovici Žufánek.

Základní cena: 380 Kč s DPH

Ks

Skladem 4 ks

Kdy zboží dostanu?

Zde můžete zadat dotaz k produktu

Sdílejte: Doporučit e-mailem

Doporučit e-mailem

Slivovice Žufánek 0,5 l

Slivovice Žufánek 0,5 l

Harmonie v chuti a vůni, tolik typické pro slivovici Žufánek.

Příjemce:

* Povinná pole

Podobná vína, která by Vás mohla zajímat